Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας! (αλήθεια σας λέω)

Oι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Ζήτησε λοιπόν ο φίλος μου ο Βολφρανγκ Σόϊμπλε “…Μια πρόταση είναι να πάρουμε με το μέρος μας τις μεσογειακές χώρες σε μεγαλύτερο βαθμό, ώστε να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για παράδειγμα, στην ηλιακή ενέργεια. Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο απ’ ότι εμείς στη Γερμανία και θα μπορούσε να εξαγάγει σε μας ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι η ελληνική οικονομία θα διέθετε ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο. Χωρίς παρόμοιες και άλλες αναπτυξιακές προοπτικές θα μου ήταν πολύ δύσκολο να φορτώσω στο γερμανό φορολογούμενο το τεράστιο ρίσκο ενός νέου προγράμματος …”

Ότι θέλει ο φίλος μου!

Ναι ρε σεις, γιατί απορείτε;

Εμείς οι Έλληνες, θυσία δεν γινόμαστε για τα φιλαράκια;

Ε, θυσία και για τον Γερμανό φίλο μας!

Άκου να δεις φίλε μου Βόλφρανγκ πως θα γίνει!

Θα απευθυνθείς σε Ελληνικές εταιρίες Διεθνών Μεταφορών, αυτές τις TIR, ή και σε Έλληνες ιδιώτες μεταφορείς και θα μεταφέρεις τα προϊόντα των Γερμανικών εργοστασίων (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά) στην Ελλάδα.

Εκεί θα μισθώσεις Ελληνικά συνεργεία για να τα τοποθετήσουν σε μέρος που θα σου υποδείξουμε εμείς (οι Έλληνες, οι φίλοι σου ντε!). Η τοποθέτηση θα γίνει βεβαίως-βεβαίως με τις Γερμανικές προδιαγραφές ασφαλείας και με την αντίστοιχη εργατική αμοιβή.

Κατόπιν πάλι θα μισθώσεις Ελληνικά συνεργεία για να δικτυώσουν τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά με το υπάρχον Δημόσιο Ελληνικό δίκτυο και θα επιληφθείς επίσης του θέματος της εξαγωγής της παραγόμενης ενέργειας πίσω στην Γερμανία!

Μιλάς και αναφέρεις για “περιζήτητο προϊόν όπως και “εξαγωγικό προϊόν”!

Α, όλα κι όλα!

Εμείς εκμεταλλευτές των φίλων μας δεν γινόμαστε!

Δεν θέλουμε ούτε ένα βατάκι να κρατήσουμε από την παραγωγή των δικών σου μηχανημάτων!

Και ακριβώς επειδή είναι δικά σου, θα σε παρακαλέσουμε πάρα πολύ φιλικά, στο τέλος της ζωής των (η οποία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη) να τα αποσύρεις πίσω εις την χώρα κατασκευής των για την απαραίτητη ανακύκλωσή των!

Φυσικά μπορείς να φέρεις καινούργια στην θέση (την ίδια) των παλαιών, ακολουθώντας την ίδια βέβαια διαδικασία.

Ξέρεις, Ελληνικές Μεταφορικές, συνεργεία και τα λοιπά!

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λέει ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Εμείς όπως βλέπεις ‘ξηγιώμαστε σπαθί, αλφάδι και σταράτα!

Δεν νομίζω να έχεις παράπονο, εκτός κι αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου!

Ε, δεν νομίζω!!!

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Ετικέτες: , , , , , , , . Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας! (αλήθεια σας λέω)
Αρέσει σε %d bloggers: