Καζάν-Καζάν!

aoz-cyprus-platforma

Οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες!

Ο καθένας έχει από μία!

<br/>
<a href=»http://www.hark.com/clips/fjypnfvmqn-opinions-are-like-assholes» style=»font-size: 9px; color: #ddd;» title=»Listen to on Hark.com»></a>

Το κακό είναι ότι κάποιοι νεόκοποι ελληναράδες ιστολόγοι, στην κωλοτρυπίδα τους βουτάνε την πέννα τους, παρά στο μυαλό τους.

Συνεκμετάλευση στο Αιγαίο…..

Καζά-Καζάν οι Τούρκοι…

Τα ξεπουλάει ο Σαμαράς….

Προσκύνησε τον Ερντογάν ο Σαμαράς…

Γιαυτό το τελευταίο, μήπως θέλει κάποιος να μου πει τι διαφορετικό θα έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος επισκεπτόμενος την γείτονα ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Θα τον πλάκωνε τον Ερντογάν στα χαστούκια ή θα του έκανε… οθωμανικό;!

Τραβάτε ρε να βρήτε καμιά γωνία να πεθάνετε να ξεβρωμήσει η μπλογκόσφαιρα από την μαλακία σας.

Άντε γιατί βρώμησε πολύ εδω μέσα!

Πάρτε και τον “Απορών” στο καπάκι για να σας λύσει τις απορίες.

http://www.antinews.gr/2013/03/04/206896/

Το πιο σημαντικό από όλα ήταν ότι ο Ερντογάν μίλησε για λύση win-win για την ΑΟΖ!
Φαίνεται πως αρχίζουν να το παίρνουν απόφαση ότι αν θεσπίσει η Ελλάδα ΑΟΖ, η Τουρκία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα τουλάχιστον έως τη μέση γραμμή, εκτός και αν οριοθετήσει μαζί μας σε αυτή.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ Montego-Bay και άρα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ! Γνωρίζουν ότι έχουν τους πάντες εναντίον τους (ΕΕ, ΗΠΑ, Ισραήλ τουλάχιστον) και ότι είτε θα πρέπει να “συμβιβαστούν” για να κερδίσουν και αυτοί αυτό που τους αναλογεί (δηλαδή ότι είναι μέσα στη δική τους ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση με την Ελλάδα των κοιτασμάτων που είναι επάνω στη μέση γραμμή), είτε θα μείνουν με την όρεξη ενώ εμείς θα εκμεταλλευόμαστε τα μεγάλα κοιτάσματα που έτσι κι αλλιώς δεν τους αφορούν!
Με τη θέσπιση της ΑΟΖ το παίγνιο για Ελλάδα – Τουρκία έχει δύο επιλογές: Win-Lose (αφού εμείς έχουν την άνεση να μην οριοθετήσουμε ποτέ με την Τουρκία επειδή τα μεγάλα κοιτάσματα δεν βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή) είτε Win-Win (εφόσον το πάρουν απόφαση και οριοθετήσουν μαζί μας στη μέση γραμμή).
Και για να μην μπερδευόμαστε: ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, για εμάς σε κάθε περίπτωση το παίγνιο βγαίνει WIN! Αν δεν ίσχυε αυτό πιστεύετε ότι θα ήταν ίδια η στάση της Τουρκίας σήμερα;…”

Και συνεχίζει ο ίδιος σχολιαστής αφού ευχαριστήσει όσους τον επαινέσαμε.

…Ευχαριστώ για τα ανωτέρω καλά σας λόγια. Ωστόσο, εδώ θα διαφωνήσω: καταρχήν έχω την εντύπωση ότι δεν χρησιμοποίησε τη λέξη συνεκμετάλλευση, αλλά ακόμα και να τη χρησιμοποίησε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ! Σαφώς και αν ένα κοίτασμα βρίσκεται επάνω στην γραμμή οριοθέτησης το πλαίσιο είναι πλαίσιο συνεκμετάλλευσης ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΙΤΑΣΜΑ. Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο, αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα και το έχουν συνειδητοποιήσει. Εγώ όσο περισσότερο τους ακούω να μιλάνε για συνεκμετάλλευση τόσο πιο αισιόδοξος είμαι γιατί δείχνει ότι αντιλαμβάνονται ότι είτε θα πρέπει να κινηθούν βάσει της Συνθήκης Montego Bay και άρα να κερδίσουν κάτι και αυτοί (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ) είτε θα μείνουν εκεί τα κοινού ενδιαφέροντος κοιτάσματα να τα κοιτάμε ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ.
Θεωρώ πως τους έχουμε στριμώξει πραγματικά… και είναι πλέον ολοφάνερο!…

Όσο δε για το περιβόητο καζά-καζάν των ημερών…

…Μην ακούτε τους δημοσιογραφίσκους για το “καζάν-καζάν”… Ενδεχομένως να είχε τελείως διαφορετικό νόημα και να απευθυνόταν στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να τους προετοιμάσει για τη μεγάλη υποχώρηση από την οποία θα βγούμε αμοιβαία οφελειμένοι…

Απάντησε και στην πρόφαση του Casus Belli…

Το casus belli είναι εκεί επειδή αφορά στα 12ν.μ. και επειδή το στηρίζουν στο παρασκήνιο ΗΠΑ/Ρωσσία/ΕΕ απλούστατα επειδή δεν θέλουν το Αιγαίο κλειστή λίμνη για να περνάνε ελεύθερα και τα δικά τους πλοία. Δεν έχει καμμία σχέση όμως με την ΑΟΖ και για αυτό δεν τόλμησε η Τουρκία να μιλήσει για casus belli για την ΑΟΖ, επειδή η ΑΟΖ παραμένει περιοχή διεθνών υδάτων και δεν επηρεάζει τη ναυσιπλοΐα. Ακριβώς αυτό είναι το ισχυρό της σημείο, ότι κονιορτοποιεί τα επιχειρήματα της Τουρκίας και μας εντάσει σε ένα πλαίσιο κοινών συμφερόντων με ΗΠΑ/Ισραήλ/ΕΕ.…”

Εντάξει ζώα;

Τον καταλάβατε τον ορισμό του win-win ή στα Τούρκικα kazan-kazan;

Πίσω στα μαντριά σας τώρα!

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Ετικέτες: , , , . Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζάν-Καζάν!
Αρέσει σε %d bloggers: