Κουραδόμαγκας κι Αμερικανοτσολιάς ταυτόχρονα. Πόσο χειρότερα;

Βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ανυποληψία και χάνει και τους τελευταίους της συμμάχους η Ελλάδα, χάρη στη φωτισμένη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει συμμαχίες για να… ανατρέψει την Ευρώπη τώρα η κυβέρνηση καταφέρεται και κατά άλλων χωρών προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους και απομονώνοντας ουσιαστικά την πατρίδα μας.

Χθες ο κ.Τσίπρας είχε κατηγορήσει την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι είχαν κάνει συνασπισμό για να ανατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση των δύο πρωθυπουργών. O επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι ζήτησε σήμερα από τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, καθώς υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που γνωρίζει ότι δε μπορεί να τηρήσει» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας . «Χθες το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς αποφάσισε ότι το φταίξιμο για τα προβλήματα της Ελλάδας πέφτει στις κυβερνήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας» είπε ενώπιον στελεχών του κόμματός του στην Ανδαλουσία (νότια). «Το να αναζητά κανείς έναν εχθρό στο εξωτερικό είναι μια «διέξοδος» που έχουμε ήδη παρακολουθήσει πολλές φορές στην ιστορία. Αυτό δε λύνει τα προβλήματα, αυτό δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τα επιδεινώνει. Η μόνη λύση είναι να επιδεικνύεται σοβαρότητα» ανέφερε ο κ. Ραχόι.

Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η Ισπανία κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να «καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα». Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσους Κοέλιο «εξέφρασε την αμηχανία του» μπροστά στις «αβάσιμες» -όπως τις χαρακτήρισε- κατηγορίες του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μία «επιστολή που εστάλη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς διά της διπλωματικής οδού» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των εκπροσώπων τύπου του.

«Σε αυτό το άκρως ευαίσθητο θέμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο του μεσάζοντα και όχι να διχάζει» υπογράμμισε, από την πλευρά της, μια πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν πιστεύω ότι η Κομισιόν θα προβεί σε μια δημόσια καταδίκη» των δηλώσεων του κυρίου Τσίπρα «ακόμα κι αν αυτό δεν σημαίνει ότι τις εγκρίνει» προσέθεσε η ίδια πηγή.

Η κουτσαβάκικη νοοτροπία του Α.Τσίπρα μπορεί να μην έκανε κακό όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τώρα, όμως, είναι πρωθυπουργός και εκπροσωπεί την Ελλάδα. Είναι αδιανόητο να ανοίγει μέτωπα με χώρες που περνούν κι αυτές δύσκολα αλλά που με κόπους και θυσίες τα καταφέρνουν καλύτερα από εμάς. Είναι αδιανόητο να απομονώνει τη χώρα ο έλληνας πρωθυπουργός. Η Ιταλία τον άδειασε, η Γαλλία επίσης, η Πορτογαλία και η Ισπανία δε θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Για να μην πούμε για τους Γερμανούς και τους δορυφόρους τους. Πώς λοιπόν ο πρωθυπουργός θα πηγαίνει στα διεθνή φόρα και θα ζητά βοήθεια; Ξεχνά ότι δεν είναι μόνος τους στην Ευρώπη; Εκτός κι αν ο στόχος του είναι να κλείσει την Ελλάδα στα σύνορά της, να την απομονώσει από τους άλλους και να την κάνει τριτοκοσμική χώρα.

Όμως, γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό.

Το κυριότερο όμως είναι η απομόνωση του Τσίπρα από την πραγματικότητα.

Το «ξύλο» που έφαγε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του ήταν άνευ προηγουμένου. Αυτό το 56% που υπερψήφισε την καταπλητική συμφωνία του Βαρουφάκη το έκανε με βαριά καρδιά και πιστεύοντας εκόντες-άκοντες ότι είναι ένα κόλπο, βρε, για να ξεγελάσουμε τους ξένους και να μπορέσουμε μετά να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ο Βαρουφάκης λέει ότι θα ψάξει να βρει κανένα ξεχασμένο προϊόν για να το εντάξει σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, προσποιούμενος έτσι ότι τηρεί τη συμφωνία. Ο Άδωνις καταγγέλει ότι για τον Μάρτιο κόβεται το 51% της χρηματοδότησης των νοσκομείων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πληρωθεί το ΔΝΤ και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Τους πείραζε το πεντάευρω στα νοσοκομεία, αλλά το πεντάευρω που θα πληρώσουμε όλοι για να ξαναανοίξει η ΕΡΤ δεν τους πειράζει! Και ο Σόιμπλε με το δίκιο του λέει ότι μένει άφωνος με τις δηλώσεις των Ελλήνων αξιωματούχων. Μα πώς να μην μένει άφωνος όταν τη μια εβδομάδα του έχουν υποσχεθεί άλλα και γυρίζοντας πίσω όλα και όλοι στην Ελλάδα λένε «είπαμε ένα ψεύτικο ναι για να κερδίσουμε λίγο χρόνο, τον κερδίσαμε, μετά όμως θα εφαρμόσουμε οπωσδήποτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!»;;;

Είναι απορίας άξιον τι ψάχνει ο Τσίπρας, τι περιμένει να συμβεί διεκδικώντας να κερδίσει χρόνο. Τι διαφορετικό θα συμβεί μεθαύριο που δεν θα συμβεί σήμερα; Περιμένει να βγουν οι Ποδέμος στην Ισπανία για να έχει στήριξη; Μα και έστω ότι βγαίνουν οι Ποδέμος. Τι θα αλλάξει; Περιμένει ότι θα πάρει λεφτά χωρίς όρους αν βγουν οι Ποδέμος; Μα… ούτε οι Ποδέμος δεν θα του δανείσουν! Εδώ ο Σαμαράς είχε καταφέρει να πάρει με το μέρος του όλη την Ευρώπη κατά της Γερμανίας και πάλι τίποτε δεν είχε αλλάξει, τώρα τι περιμένει ο Τσίπρας; Του πέταξε μια ελεημοσύνη ο Σόιμπλε για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, που την ξαναείχε η Ελλάδα στα άθλια χρόνια 2010-2011 και που να μην την είχε καλύτερα, να μην την χρειαζόταν δηλαδή, και τώρα που πρέπει να τηρήσει όλα τα άλλα ξεροκαταπίνει και δεν ξέρει από πού θα του πρωτοέρθει.

Διότι αυτό το 56% στην Κεντρική του Επιτροπή δεν το πήρε ως κρυόκαρδη στήριξη στον συμβιβασμό-υποχώρηση έναντι της Ευρώπης, το πήρε ως στήριξη στην εξαπάτηση της Ευρώπης! Ως τέτοια υπερψηφίστηκε η συμφωνία!

Πώς λοιπόν τώρα να πάει να πάρει έστω ένα και μόνον σκληρό μέτρο; Θα του ζητήσουν την κεφαλή του επί πίνακι.

Τι να του κάνουν οι ψήφοι του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ; Ούτε της ΝΔ δεν του φτάνουν πια. Μαζί όλα αυτά τα κόμματα έχουν 106 ψήφους. Αυτός θα μπορέσει να φέρει 45 δικές του; Ομιλούμε για πλήρες πολιτικό αδιέξοδο! Και εδώ δεν κατάφερε να πείσει τους δικούς του να υπερψηφίσουν τη συμφωνία που τους την πουλάει για μεγάλη επιτυχία εξαπάτησης της Ευρώπης, θα καταφέρει να ψηφίσουν πραγματικά σκληρά μέτρα;

Τι να του κάνει η σχεδιαζόμενη καρατόμηση του Βαρουφάκη με το πρώτο εμφανές αδιέξοδο; Όλο το επικοινωνιακό δούλεμα των πρώτων εβδομάδων της «διαπραγμάτευσης» βασίστηκε στο υποτιθέμενο επικοινωνιακό άστρο του Βαρουφάκη. Όταν τον καρατομήσει θα καρατομήσει τον εαυτό του ο Τσίπρας και θα καταρρεύσει σε λίγες μόνον ημέρες. Διότι θα έχει εμμέσως ομολογήσει εμπράκτως ότι επρόκειτο για σαφέστατη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Τι να του κάνουν οι εκλογές και το δημοψήφισμα; Ήδη μίλησε στην Κ.Ε. για αυτά ως «απόδραση». Μέχρι να γίνουν οι εκλογές ο κόσμος δεν θα έχει να φάει καλά-καλά, θα έχει αδειάσει τα σούπερ-μάρκετ.

Ο Τσίπρας βασίστηκε ως αντιπολίτευση στο ψέμα, βασίζεται και ως κυβέρνηση στο ψέμα. Όμως, όπως σωστά του είπε ο Σόιμπλε, η διακυβέρνηση είναι το ραντεβού του κόμματός του με την πραγματικότητα. Και αυτό που βιώνουμε ήδη και θα βιώσουμε εντονότερα και τις επόμενες ημέρες, είναι η εκκωφαντική σύγκρουση των ψεμάτων του Τσίπρα με την πραγματικότητα.

Ο Θεός βοηθός…

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Ετικέτες: , , , , , . Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κουραδόμαγκας κι Αμερικανοτσολιάς ταυτόχρονα. Πόσο χειρότερα;
Αρέσει σε %d bloggers: